Piercing – Smykker eller billigt?

Piercingsmykker bliver mere og mere populære i Danmark og i resten af verden. Den mest almindelige form for piercing er øreringe, men også tungepiercing,  piercing af øjenbryn og navlepiercing er blevet populært. Jeg er ikke selv særligt vild med det, det kan jeg lige så godt indrømme.

Når jeg ser en ung mand eller pige med en piercing i øjenbrynet eller en piercing i kinden, bliver jeg næsten helt skidt tilpas. Og endnu værre med de der piercing i tungen! Sådan en tungepiercing er nærmest frastødende!

Hvilke piercingsmykker ses ofte?

Typisk fremstilles piercingsmykker af sølv, stål eller guld. Nogle piercingsmykker har indfattede sten, og nogle er i temmelig kunstfærdige former. Piercing smykker til tungen er dog altid i stål eller bioplast.

Opdateret juli 2009:

De mest almindelige skader ved orale piercinger er slåede eller knækkede tænder, kløft i tungen eller tandkødstilbagetrækning. Det er der ifølge tandplejer Heidi Skagen dårlig økonomi i. – Samfundsøkonomisk er det ‘hul i hovedet’ – for at blive i terminologien – at vi som samfund bruger ressourcer på at forebygge, for at sætte det hele over styr, siger hun til Tandplejeren og forklarer, at “selviscenesættelsen har livslange konsekvenser”.

Heidi Skagen undrer sig over, at sundhedsmyndighederne ikke er i offensiven i sagen. Selv konkluderer hun dog, at det nok handler om, “at tandlægeregningen rammer privatøkonomien før det offentliges økonomi”.

Hvis du absolut skal pierces andre steder end i øret (jeg KAN ikke lide det), er det meget vigtigt, at du får din piercing udført af en professionel, der arbejder med sterile værktøjer. En betændelse omkring en piercing er ikke sjov – men det er desværre almindeligt, at der går betændelse i piercingerne.

Ifølge BBC News er det ikke ufarligt at få lavet en piercing. Hver fjerde, der har fået lavet en piercing må efterfølgende leve med komplikationer. Det viser en undersøgelse, offentliggjort i The British Medical Journal. Undersøgelsen, der er foretaget blandt briterne, viser at over halvdelen af de yngre kvinder har en bodypiercing – og at det ofte betyder komplikationer.

Hver fjerde deltager i undersøgelsen svarer, at de har haft problemer, efter de har fået lavet piercingen i form af blødninger og infektioner. Det hænger blandt andet sammen med, at et så efter en piercing er lang tid om at hele.

“Jeg er blevet meget overrasket over, at det kan tage op til 10 måneder før såret efter en piercing i navlen er helet helt op,” siger lægen Angie Bone, der står bag undersøgelsen.

Nu synes du nok, at jeg er en gammel konservativ kone? Hvad siger du – kan du lide piercinger? Har du selv nogen? Og hvorfor?

Jeg må dog sige, at jeg har ændret lidt mening efter at have set de utroligt smukke piercinger og piercingsmykker her: http://shop.bodymod.dk/